Elismerés a kovásznai Diákszínpadnak

 A Kőrösi Csoma Sándor Diákszínpad október 28-án kiválóan szerepelt a XVIII.Partiumi Országos Diákszínjátszó Fesztiválon (PADIF) Szilágycsehben. A rangos rendezvényen Erdély legkiválóbb csapatai vettek részt, akik a megyei válogatókon elsők lettek. Így a kovásznai diákszínjátszók a temesvári, szatmárnémeti, marosvásárhelyi, nagykágyai, szilágycsehi, szilágykrasznai és brassói csoportokkal mérhették össze tudásukat, tehetségüket.

A Molnár János tanár által irányított Diákszínpad Karinthy Frigyes:Tegezés című jelenetét adta elő, mellyel első díjat nyert.Alakítási díjjal jutalmazta a zsűri Barti Lehel-Andrást és Fülöp Renátát, iskolánk végzős diákjait.

„A debreceni Ady Endre Gimnázium könyvtárostanára, Peternainé Juhász Zsuzsa javaslatára állítottunk össze egy Karinthy-novellákból álló előadást, melynek egyik jelenete a Tegezés. A dramatizálás, színpadra állítás hosszas munkafolyamat eredménye, már május végén elkezdtük az egyes jelenetek kidolgozását, a bemutató előadás pedig szeptember végén valósult meg. A fesztiválra igyekeztünk tökéletesíteni a produkciót, pontosítani a karaktereket, a szereplők közti viszonyokat és hangsúlyozni a groteszk megjelenítési formát.”- magyarázza Molnár János, a darab rendezője.

Legközelebb az Ady Gimnázium színpadán lépnek fel színjátszóink, akiknek ezúton is szeretettel gratulálunk és további szép sikereket kívánunk!

DIAKSZINPAD_1.jpgDIAKSZINPAD_2.jpgDIAKSZINPAD_3.jpgDIAKSZINPAD_4.jpgDIAKSZINPAD_5.jpgDIAKSZINPAD_6.jpg

A szereplők:

Barti Lehel-András

Papp Tas-László

Balogh Zoltán

Fülöp Renáta

Gergely-Kovács Máté

Deák Gellért-Gedeon

Szabó Tamás

Deák Dániel-István

Kiss Eszter

Vatány Bíborka

Pap Gyopárka

Barthi Dóra

Molnár Gergely

Gábor Botond-Norbert