Hőseinkre emlékeztünk a Kőrösi Csoma Sándor Líceumban

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharcra és annak hőseire emlékezve iskolánk történelem és magyar szakos tanárai vetélkedőket szerveztek azért, hogy alkalmat teremtsenek a diákoknak arra, hogy gyarapítsák ismereteiket és ezáltal is méltóképpen készüljenek március 15-e megünneplésére.

Hétfőn, március 12-én Március 15. üzenete címmel került sor a középiskolások számára meghirdetett szónoklatversenyre, melyre idén kilenc lelkes és bátor diákszónok jelentkezett. Megérdemlik, hogy név szerint is megemlítsük őket: Csősz Csongor és Szabó Kamilla (IX. B), Elekes Hunor és Sinka Izabella (IX. D), Molnár Gergely (X. B), Becsek Júlia-Brigitta (X. C), Cseh Domokos és Sinka Norbert (XI. B), valamint Vatány Bíborka (XI. C). A nemes versengést követően Vatány Bíborka nyerte el azt a jogot, hogy a központi rendezvényen is elmondhassa ünnepi gondolatait. Második helyezett lett Csősz Csongor, míg a harmadik díjat Molnár Gergely kapta meg. A Pro Csoma Sándor Egyesület különdíja Szabó Kamillát illette.

Kedden, március 13-án Talpra, magyar!címmeltörténelmi és irodalmi vetélkedőtszerveztünk az V-VIII. osztályosok részére, melyen 15 csapat, összesen 60 tanuló vett részt. A verseny győztesei a VI. B osztály tanulói: Ambrus Édua, Benkő Andrea, Dancs Abigél és Moldovai Dániel. Második helyen végzett az V. A osztály csapata: Fülöp Véda, Jeszenovics Adrienn, Jeszenovics Bernadett és Olosz Zenkő. Harmadikok lettek a VII. B osztály tanulói: Bede Anita, Fűzi Anna és Kaszás Rebeka. Dicséretet érdemelt Tóth Csenge, Fábián Eszter, Pakó Kamilla és Kertész Alíz (V. B), valamint Szőcs Bíborka, Izsány Csaba, Bende Arnold és Sinka Béla (VII. C).

Szerdán került sor a Föltámadott a tenger szavalóversenyre, melyre 18 általános iskolás diák nevezett be. A zsűri döntése alapján első helyezettek lettek: Gyerő József (V. B oszt.), Ambrus Édua (VI. Boszt.), Molnár Júlia-Anna (VII. C oszt.). Második helyezést ért el: Török Erna (VI. C oszt.) és Kosztándi Kriszta (VII. C oszt.), míg harmadik helyezett lett Gergely Zsolt (VI. C oszt.). Dicséretet érdemelt Kovács Bernadett (V. B), Deák Erika (VI. D) és Szőcs Bíborka (VII. C oszt.)

Mindannyiuknak szeretettel gratulálunk és büszkék vagyunk rájuk!J