SĂPTĂMÂNA EDUCAȚIEI GLOBALE

Sub sloganul NOUĂ NE PASĂ, clasele a XI-a A și a XII-a A, coordonate de profesoarele diriginte, Vlad Claudia și Bájkuj Mihaela, am dezbătut tema schimbărilor climatice, printr-o serie de activități. Prin educație ne vom informa și vom acționa responsabil, pentru păstrarea unui mediu de viață calitativ, de lungă durată.

FII DE ROMÂNIA

 Fiecare popor are simbolurile sale. Fie că vorbim despre imn, drapel, ziua națională sau tradiții, există acel ceva care ne face să nu uităm de unde venim și încotro mergem. Acel ceva, care ne sensibilizează până în punctul în care problemele noastre sunt inexistente pentru câteva clipe și singurul lucru la care ne gândim este cine suntem și cum am ajuns oamenii de astăzi.

FII_DE_ROMANIA_2016_1.jpgFII_DE_ROMANIA_2016_2.jpgFII_DE_ROMANIA_2016_3.jpgFII_DE_ROMANIA_2016_4.jpgFII_DE_ROMANIA_2016_5.jpg

 Pe data de 28 noiembrie 2016, elevii secției române a Liceului „Kőrösi Csoma Sándor” din Covasna, îndrumați de doamnele profesoare, au susținut un spectacol omagial dedicat Zilei Naționale a României. Programul a început cu intonarea Imnului Național al României și a continuat cu discursul festiv al doamnei profesoare Vlad Claudia, care a reușit să ne dea o lecție valoroasă de istorie în doar câteva minute. O lecție ce ne-a reamintit că frumusețea zilei de astăzi se datorează sacrificiilor zilei de ieri și ne-a învățat că, din când în când, ar trebui să privim în trecut cu mândrie și să ne clădim viitorul cu demnitate.
 În continuare, elevi în porturi autentice românești, ne-au binedispus cu dansuri tradiționale și cântece patriotice și au însuflețit capodopere lirice din literatura română. Nu a rămas neobservat faptul că între momentele artistice, eleva Zaharia Ana–Maria din clasa a XII–a A, nu a avut doar rolul de prezentator, ci a reușit să împletească atât de frumos momentele artistice, dând unitate întregului program.

Citește mai departe: FII DE ROMÂNIA

NOUA GENERAȚIE DE BOBOCI

 Liceul este locul unde îţi începi aventura numită adolescenţă. Locul unde trăieşti prima iubire, prima deziluzie, perioada prieteniilor adevărate şi a proiectelor importante. Anii de liceunu se compară cu nimic în lumea asta. Anii de liceune oferă momentul şi locul ideal unde putem să visăm, să dăm frâu liber fanteziilor, putem să ne revoltăm căci, de ce să nu recunoaştem, devenim cu toţii aliaţii unui joc superb al legendei. O legendă ce îmbină tragedii, regrete, certuri împăcări, iubiri, aplauze, culori şi sentimente. Şi de ce să nu ne bucurăm de toate acestea? Trebuie să lăsăm ceva în urmă gen formule pe bănci, un virus prin calculator, un 2 princatalog ce ţine strâns de mână o absenţă şi câţiva nervi profesorilor.

NOUA GENRATIE DE BOBOCI 2016_1.jpgNOUA GENRATIE DE BOBOCI 2016_2.jpgNOUA GENRATIE DE BOBOCI 2016_3.jpgNOUA GENRATIE DE BOBOCI 2016_4.jpgNOUA GENRATIE DE BOBOCI 2016_5.jpgNOUA_GENRATIE_DE_BOBOCI_2016_1.jpgNOUA_GENRATIE_DE_BOBOCI_2016_2.jpg

 Aventura a început, pentru noi, bobocii claselor a IX-a de la Liceul ”Kőrösi Csoma Sándor”. Colegii noștri din clasele a X-a ne-au organizat o Săptămână a Bobocilor  care a depășit așteptările noastre. Mi-e greu să îmi dau seama ce a fost mai important sau ce nu, pentru că orice detaliu contează. Poate datorită faptului că este un eveniment care se întâmplă doar o dată în viață sau poate pentru că emoția unui nou început este copleșitoare, Săptămâna Bobocilor va fi cu siguranță o etapă marcantă din viața noastră.

Citește mai departe: NOUA GENERAȚIE DE BOBOCI

ULTIMUL CLOPOŢEL 2016

ULTIMUL CLOPOTEL

A Kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Liceum nyolcadikos végzős diákjainak a búcsú-éneke.

Közzétette: Kolozsi István – 2015. június 12.

Citește mai departe: ULTIMUL CLOPOŢEL 2016