BIBLIOTECA ŞCOLII

 Intézményünk könyvtári állománya megközelíti a 32.000-es példányszámot: az elemi iskolában levő fiók-könyvtár megközelítőleg 5200 könyvet foglal magába, míg a gimnáziumnak és líceumnak a könyvtára tartalmazza az állomány oroszlánrészét. Leginkább szépirodalmi könyvek vannak, de az iskolában leadott tananyaghoz tartozó kiegészítő szakirodalom is megtalálható.

A líceum könyvtárának az I. emeleten, három egymásba csatolódó terem ad helyet. A dokumentációs központ (2007 óta) sok esetben a tanórák helyszínéül is szolgál: kivetített projektek, dokumentum filmek, bemutatók könnyítik meg a tananyag leadását.

Az iskolai könyvtár sokszor a megbeszélések, a nyugalmas pillanatok helye, de (terem hiányában) a versenyekre-, előadásokra való felkészülést, a diplomadolgozatok bemutatását is itt tartják a kollégák.

          A 2016-2017-es tanévben a különféle előadásokra (október 6-i, december 1-i, karácsonyi műsor, roman-, magyar kultúra napjára) való felkészülés mellett projekteket muatattak be, az iskolai újság bemutatásának is adott helyet a könyvtár.