To Top

Debrecenben a kovásznai diákszínjátszók

Debrecen cirkusz 2019

A kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Lícem Diákszínpada folyó év november 22-25. között immár 26. alkalommal élvezhette a debreceni Ady Endre Gimnázium vendégszeretetét. A két intézmény közötti partnerségi kapcsolat az évek során egyre mélyült és egyre több tartalommal telítődött.

 

A nagy hírű debreceni iskola névadójának tiszteletére szervezett Ady-nap keretében a kovásznai diákszínjátszók Molnár János tanár irányításával kimagasló sikerrel mutatták be Karinthy Frigyes: A cirkusz című írásából készült darabjukat. Bede Emese, a Kőrösi-líceum aligazgatónője ünnepi beszédében elmondta: „Mindig nagyon szívesen jövünk Debrecenbe nem csak azért, mert szeretetteljes, nagylelkű fogadtatásban van részünk és nagyon érdekes és tartalmas programokat szerveztek nekünk, hanem azért is, mert diákjaink sokat tanulnak az itteni színjátszóktól, akik profi szinten, szakképzett tanárok irányítása mellett művelik a szakmát.”

Az együttműködés következő állomása 2020 áprilisa lesz, amikor is a Kőrösi-napokra látogatnak el az anyaországi diákok és kísérő tanáraik.

A Diákszínpad ezúton is megköszöni Kovászna város Önkormányzatának a pályázat lebonyolításához nyújtott anyagi támogatást.

Molnár Juliánn

BETHLEN GÁBOR ALAP

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap 001

https://bgazrt.hu/

Magyar Olvasástársaság

OLVASO TARSASAG Hunra Logo Szines resize       www.hunra.hu

Search

      MIKEWEB1           ©  Mike Web        Flag Counter

Kőrösi Csoma Sándor
Líceum, Kovászna

© All Rights Reserved

 

Sign in to your account