To Top

Átadták az Ignácz Rózsa-verseny díjait

Az év első napjaiban került sor Kovásznán az Ignácz Rózsa alkotó és prózamondó verseny díjkiosztó ünnepségére. Az eseményt az Ignácz Rózsa Emlékház előtt tartották – tudtuk meg a kovásznai Városi Művelődési Ház igazgatójától, Czilli Balázstól.   Az Ignácz Rózsa Erdélyi Magyar Egyesület 2016 óta írja ki a versenyt, melyre három korosztályban, V–VIII., illetve IX–XII. osztályosok, valamint a felnőttek kategóriájában lehetett nevezni. A tavalyi kiírásra szeptember 15-ig várták a jelentkezést, az alkotások benyújtási határideje október elseje volt.

Az alkotóverseny hívószavaként az ERDÉLY-t határozták meg. Minden versenyző két alkotással pályázhatott. A prózamondó verseny hívószava a CSÁNGÓ volt. A választott szöveg vagy szövegrészletek terjedelme legtöbb két oldal lehetett, azzal a feltétellel, hogy az egyik szöveg, illetve szövegrészlet kötelezően Ignácz Rózsától legyen, a másik egy szabadon választott erdélyi magyar írótól. Ajánlott Ignácz Rózsa-műveket is kijelöltek: az Ikerpályáimon és a Született Moldovában című regényeket.

A prózamondó versenyt Zorkóczy Zenóbia kovásznai színművésznő és a kézdivásárhelyi Barti Lehel színművész zsűrizte. Az alkotói versenyre beérkezett alkotásokat Egyed Emese költő, író, kolozsvári egyetemi tanár, valamint Tapodi Zsuzsa csíkszeredai egyetemi tanár értékelte. A prózamondó verseny legjobbjának az V–VIII. osztályos kategóriában Pătrânjel Viktória, a IX–XII. osztályos kategóriában Molnár Anna Júlia bizonyult.

Az alkotói verseny díjazottjai: V–VIII. osztályos kategória: I. Misăilă Izabela, II. Tóth Beáta Beatrix, III. Ambrus Ajna; IX–XII. osztály: I. Várza Tímea, II. Szőcs Bíborka, III. Olosz Zenkő; felnőtt kategória: I. Antalka Ágota. A díjazottak pénzjutalomban részesültek – I. díj: 300 lej, II. díj: 200 lej, III. díj: 100 lej –, illetve könyvjutalmat vehettek át.

BETHLEN GÁBOR ALAP

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap 001

https://bgazrt.hu/

Magyar Olvasástársaság

OLVASO TARSASAG Hunra Logo Szines resize       www.hunra.hu

Search

      MIKEWEB1           ©  Mike Web        Flag Counter

Kőrösi Csoma Sándor
Líceum, Kovászna

© All Rights Reserved

 

Sign in to your account