To Top

FEJLESZTÉS A BETHLEN GÁBOR ALAP SEGÍTSÉGÉVEL

A 2020-ban a külhoni magyarok számára a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által  kiírt pályázatra - I. Oktatási alprogram - A Nemzeti Újrakezdés Program oktatási célú tevékenységeinek támogatása - iskolánk, a Kőrösi Csoma Sándor Líceum egyesülete, a Pro Csoma Sándor Egyesület is benyújtotta pályázatát. A kovásznai iskolai könyvtár és dokumentációs központ korszerűsítése címmel leadottpályázatot pozitívan bírálták el, így a tavaly iév, 2021 őszén aláírt szerződés értelmében 600.000 Huf értékben kapott az iskola támogatást eszközök beszerzésére.

A fent említett támogatás a könyvtári állomány elektrónikus katalogizálására szolgál, ezért szükséges volt egy performans asztali számítógép-, egy vonalkód nyomtató-, valamint kábeles-, és kábel nélküli vonalkód olvasók beszerzése. A könyvtári program neve az EduBase, melyet Sepsiszentgyörgyön fejlesztettek ki, és már több mint egy évtizede a Székely Mikó Kollégium könyvtárának a katalogizáló programja.

Az iskolai dokumentációs központ korszerűsítése ugyancsak elmaradhatatlan, ezen pályázat segítségével sikerült egy kivetítőt vásárolni ebbe a terembe, hiszen a régi már a sok használat során nagyon meggyengült.

Az elkövetkező években szeretnénk iskolánkat korszerűbbé, modernebbé tenni, hogy diákjaink széleskörű oktatási módszerek által készüljenek fel vizsgáikra, további tanulmányaikra. Kicsidenként haladunk célunk felé, minden lehetséges forrást felhasználva évről-évre több teremben sikerül korszerű oktatási felszerelést biztosítani.

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap

BETHLEN GÁBOR ALAP

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap 001

https://bgazrt.hu/

Magyar Olvasástársaság

OLVASO TARSASAG Hunra Logo Szines resize       www.hunra.hu

Search

      MIKEWEB1           ©  Mike Web        Flag Counter

Kőrösi Csoma Sándor
Líceum, Kovászna

© All Rights Reserved

 

Sign in to your account