To Top

Erasmus+ mobilitás pályázat

dsc 0869 2 resizeA317CC55 143F FF0E 3851 A94E1DAC7F4E2021.október 2-án indultunk a lengyelországi Wroclawba, a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceum 14 asztalos szakiskolás, tizenegyedikes diákja, valamint jómagam Csomós Gábor és Kiss András István kollégám – kisérőtanárok. Egy Erasmus+ mobilitás pályázaton vettünk részt a csíkszeredai Kós Károly Szaklíceum főpályázó mellett társpályázóként, melynek célja volt egy három hetes szakmai gyakorlatozás, a Wroclaw melletti Kredens bútorgyárban. Az utunk és ottlétünk költségeit teljes egészében a pályázat állta, sőt mindenki költőpénze is fedezve volt. Diákjaink a modern famegmunkálás és bútorgyártás technológiájával ismerkedhettek, megtapasztalhatták egy idegen országban, ahol néha csak a néma mutogatás volt a kommunikációs eszköz, miként kell dolgozni, magunkat megértetni és másokat megérteni.

Öröm volt látni, hogy mindenki hamar ráhangolódott az idegen környezet munkastílusára, ahol meg kellett tapasztalni, hogy sokszor nem a mennyiség számít, hanem sokkal fontosabb a minőség. Jó volt reál helyzetbe kerülve tapasztalni meg, már iskolásként, mit jelent külföldön dolgozni, néha a honvággyal küszködni. Most értettük meg, azt is, hogy a nagymama konyhai kredence honnan vette nevét, hisz ez a lengyel kredens (gyakorlatoztató cégünk neve) szóból ered, ami nem más, mint szekrény.

Szabadidős élményeink kiteljesítették ottlétünket, a sétahajózás az Oderán, vagy a gyönyörű wroclawi városközpont több százesztendős múltjával, esetleg a 49 emeletes Sky Tower felhőkarcolóból látható esti lenyűgöző városkép, meg hatalmas akváriumával az állatkert, mind arra hagynak következteti, hogy jó volt ott lenni, megérte végig csinálni.

BETHLEN GÁBOR ALAP

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap 001

https://bgazrt.hu/

Magyar Olvasástársaság

OLVASO TARSASAG Hunra Logo Szines resize       www.hunra.hu

Search

      MIKEWEB1           ©  Mike Web        Flag Counter

Kőrösi Csoma Sándor
Líceum, Kovászna

© All Rights Reserved

 

Sign in to your account