To Top

Kőrösi Csoma Sándor Anyanyelvi Vetélkedő

59954666 2224263607662263 1533064846612889600 n resizeB6BBBB99 15EC 3F23 4E47 EDEE96DF27BB

2019. május 10-12. között zajlott Nagyenyeden a Magyar Nyelv Napjai keretében a Kőrösi Csoma Sándor Anyanyelvi Vetélkedő (KAV). Iskolánkat két háromfős csapat képviselte: egy gimnáziumi és egy középiskolai. A „kicsi csapat" tagjai: Ambrus Édua, Czilli Anna-Klára és Gyerő József diákok, míg a „nagyok" Balogh Zoltán, Bersán Bernadett-Andrea és Pap Gyopárka. 

A szervezők változatos kulturális programmal készültek a résztvevők számára: megnézhettük a Bethlen Gábor Kollégium diákszínjátszóinak előadását, egy irodalmi összeállítást Sütő András munkáiból, meghallgathattuk a pécsi Szélkiáltó együttes nagyszerű koncertjét, illetve megtekinthettük a Kollégium épületét és a Természettudományi Múzeumot.

A megmérettetés nagy napja 11-én, szombaton volt. A csapatoknak kreatív nyelvi feladatokat kellett megoldaniuk, hogy bizonyítsák anyanyelvükben való jártasságukat. Számunkra ez egy jó hangulatú, izgalmas vetélkedő volt tele nevetéssel, játékossággal. Nem éreztük úgy, hogy egy verseny résztvevői lennénk. Másnap a díjkiosztón nagy meglepetés ért bennünket, amikor megtudtuk, hogy mi lettünk kategóriánk első helyezettjei. Kimondhatatlanul örültünk, hogy a felkészülésnek meglett a gyümölcse. Büszkék voltunk a kicsikre is, akik a dobogó második fokára állhattak.

Az idei KAV maradandó volt számunkra, fantasztikus élményekkel gazdagodtunk, és ezúton is köszönjük felkészítő tanárunknak, Molnár Juliánna tanárnőnek, hogy támogatta csapatunk fejlődését, illetve osztálytársunknak, Damó Gergelynek, aki a pályamunka elkészítésében volt nagy segítségünkre.

Pap Gyopárka és Bersán Bernadett, XI. B

A mi csapatunk az V-VIII. osztályos kategóriában szállt versenybe. Mi voltunk a „kicsik”. Nagyon jól éreztük magunkat. A nagyenyediek vendégszeretete, a város hangulata és a sok szórakoztató program mind-mind örömet okozott nekünk. Már régóta járunk erre a versenyre, ezúttal is számos jó élménnyel gazdagodtunk, és új barátokat is szereztünk. 

A verseny szombat délelőtt zajlott a nagyenyedi kollégiumban. Számos érdekes feladvánnyal, játékos nyelvi feladattal találtuk szemben magunkat. Érdekes rejtvényeket és elgondolkodtató fejtörőket kellett megoldanunk. A verseny után megtekinthettük az iskolán belül található Temészettörténeti Múzeunot, ahol különböző kristályokat, kövületeket láthattunk, de sok csodás kitömött állatot is megtekinthettünk a krokodiltól a sason keresztül a medvéig.

Délután Kilyén Ilka és Ritziu Ilka A gyertya könnye című, Sütő András műveiből összeállított előadását néztük meg.

Nagyon örültünk, amikor vasárnap délelőtt megtudtuk, hogy csapatunk II. helyezést ért el a verseny során. Úgy gondoljuk, hogy Czilli Aranka és Sikó Nóra tanárnők segítsége nélkül ez nem sikerült volna. Hálásak vagyunk nekik és köszönjük, hogy felkészítettek a versenyre.

Ambrus Édua, Czilli Anna Klára, Gyerő József

BETHLEN GÁBOR ALAP

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap 001

https://bgazrt.hu/

Magyar Olvasástársaság

OLVASO TARSASAG Hunra Logo Szines resize       www.hunra.hu

Search

      MIKEWEB1           ©  Mike Web        Flag Counter

Kőrösi Csoma Sándor
Líceum, Kovászna

© All Rights Reserved

 

Sign in to your account