To Top

„Elindultak angyalszóra…” A kovásznai líceum karácsonyi jótékonysági előadása

2018 Elindultak angyalszora 1

Január közepe táján a karácsony ünnepe és az újév beköszönte lassan-lassan a múltba vész. Néhány megtett fogadalom már most hanyatlani látszik, de vannak azért, akik kitartanak elhatározásaik mellett, és akik jó eséllyel eleget is tesznek a fogadalmuknak. A karácsonykor érkezett csoda sem múlik el mindenki szívében, néhányan még emlékszünk a reményre, hogy ezentúl minden szebb, jobb és kedvesebb lehet.

Bár a Kőrösiben a korábbi években is megszervezték a karácsonyi estet, idén kicsit mégis más volt. Az általános iskolások népes serege ugyanúgy előadta ünnepi műsorát, szavaltak, énekeltek, különböző hangszereket szólaltattak meg, a szülők pedig könnybe lábadt, csillogó szemekkel figyelték őket. Most először azonban arra is lehetőség nyílt, hogy bárki pénzt adományozzon a kihelyezett perselybe. A begyűlt összeget az iskola a kovásznai Boldog Apor Vilmos Gyermekotthonnak ajánlotta fel.

A Művelődési Központban megtartott rendezvény 2018-ban is telt házas volt. Az alaphangulatot a belvárosi IKE-csoport koncertje adta meg: ők közel negyvenen énekeltek Jézus születéséről szóló dalokat. Ezután a fiatalabb korosztályé volt a színpad: énekelt a Tiszta Szív kórus Gyerő Katalin tanárnő vezetésével, de felléptek az iskola vallástanárai által felkészített csoportok, illetve az elemi iskolások egész özöne is.  Mindenki adni akart magából valamit.

Azok számára, akiknek egyetlen figura sem volt ismerős az évről-évre egyre picibbnek tűnő gyerekek közül, a legizgalmasabb produkció a kőrösis tanárok előadása volt. Örömmel láttuk, hogy az előadók csoportja csak gyarapodik, és olyan hangok is megszólaltak, akik eddig még sohasem. A tanári hivatás talán nem csak a tanításról szól, hanem a nevelésről is. Ennél az előadásnál jobb példát nem is mutathattak volna arra, hogy adni jobb érzés, mint kapni. Ők ugyan semmi tárgyi jellegű ajándékot nem tettek a kezünkbe ezen a karácsonyi esten, de megmutatták az áldozathozás örömét, a lelkesedést, hogy igenis érdemes dolgozni azért, hogy mások akár csak egy szép emlékkel, egy kellemes élménnyel gazdagodjanak.

Bersán Bernadett és Kádár Alexandra , XI.B

 

BETHLEN GÁBOR ALAP

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap 001

https://bgazrt.hu/

Magyar Olvasástársaság

OLVASO TARSASAG Hunra Logo Szines resize       www.hunra.hu

Search

      MIKEWEB1           ©  Mike Web        Flag Counter

Kőrösi Csoma Sándor
Líceum, Kovászna

© All Rights Reserved

 

Sign in to your account